ДПС смята, че решаването на кризите в държавата трябва да

...
  ДПС смята, че решаването на кризите в държавата трябва да
Коментари Харесай

Йордан Цонев във Видин: Без ДПС не може да бъде излъчен стабилен антикризисен кабинет

   Open photo

 

Движение за права и свободи счита, че решаването на рецесиите в страната би трябвало да стартира с решение на политическата рецесия, т.е. със сформиране на проевропейско болшинство, което да излъчи явен антикризисен кабинет с антикризисна стратегия, която да включва:  овладяване на инфлацията, стабилизиране на приходите, на бюджета и пенсиите, обезпечаване на добра  бизнес среда, с цел да може бизнесът да развива вложения и работни места. 

 

Това съобщи във Видин при стартирането на предизборната кампания зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

 

Искам да подчертая, обърна се Цонев към препълнената зала - решение има на всеки проблем, но нито един проблем не може да бъде решен с разграничителни линии и кавги, с нагнетяване на отричане в обществото.

 

Той насочи зов към партиите, които изповядват европейските полезности: " Обръщам се към всички партии - без Движение за права и свободи не можете да извършите нито устойчиво държавно управление, нито да осигурите стабилността на страната, на българските жители, на българските общини и на децата ни. "

 

 Ето цялата прочувствена тирада на Йордан Цонев пред видинчани:

 

Уважаеми господин ръководител, господин президент на европейските либерали, уважаеми сътрудници, видинчани и посетители на Видин, скъпи съпартийци 

 

 Кампанията стартира от Видин и това е знак -  България стартира от Видин - и от Запад, и от Север, България стартира от Видин. Няма нищо по-логично от това, Движение за права и свободи като най- българската партия, да стартира своята акция от там откъдето стартира България.

 

Приятели, нещата  ви са по-ясни, в сравнение с доста политици.

За година и половина, дори по- малко - четвърти избори. България загуби тази година и половина в липса на воля и предпочитание да се оправим с проблемите на хората, да решиим проблемите на страната. Вместо това наслагвахме рецесия върху рецесия,  с цел да стигнем до сегашната обстановка.

 

Защо, откакто имаше всички условия това да не се случи?

Защото от години в България се насажда разделяне, тъй като от години с езика на ненавист в България се чертаят разграничителни линии.

Защото в партийния си нарцисизъм, който няма нищо общо с публичния интерес, всички партии без Движение за права и свободи, чертаеха разграничителни линии и не тъй като обществото ги искаше, а техният партиен нарцисизъм им го диктуваше: „ Няма да бъда с този! Няма да бъда с оня! И няма да вършим държавно управление. “

 

Влачиха българския народ предходната година от избори на избори, до момента в който конструират едно държавно управление,  което издигна, както споделя ръководителят Карадайъ, лъжата в норма, издигна нарушаването на законите и Конституцията на страната в национализъм и докара страната до тези рецесии, до безпорядък.

 

Не ни се желае акцията да стартира с негативизъм и тя няма да стартира  с негативизъм.

Има ли излаз?!

Можем ли да овладеем икономическата рецесия и инфлацията?

Можем ли да повишим стабилността на приходите, на бизнеса?!

Можем ли да подсигуряваме сигурността на България, на всеки български град и обитаемо място ин всеки български жител!?

 

Можем, несъмнено! Можем и Движение за права и свободи знае по какъв начин да го направи!

Като спрем първо, да чертаем разграничителни линии. Като кажем ясно на българския народ, че би трябвало да се сформира национално отговорно държавно управление, че би трябвало да се изготви антикризисна стратегия и че би трябвало да стартираме да решаваме проблемите на страната.

 

Движение за права и свободи счита, че решаването на рецесиите, би трябвало да стартира с решение на политическата рецесия, т.е. със сформиране на болшинство, което да излъчи явен антикризисен кабинет с антикризисна стратегия.

 

Кое би трябвало да е това болшинство?! Кои партии би трябвало да вземат участие в него!? Това са дежурните въпроси на всички публицисти, а може би и на хората. Макар че хората повече питат по какъв начин, а не кой с кого.

 

Но дано да отговоря – кое би трябвало да е това болшинство.

Това болшинство би трябвало да е от партиите, които  ясно артикулират и следват избора на българските жители. Изборът на българските жители е – България да членува в два съюза – отбранителния и стопански - в  НАТО и Европейски Съюз. Защо?! Защото от там идват инструментите на сигурността и стабилността.

 

Ние без инструментите на Европейски Съюз  не можем да подсигуряваме вашите приходи, не можем да подсигуряваме растежа на стопанската система и не можем да възстановим страната.

Ние без инструментите на отбранителния съюз не можем да подсигуряваме сигурността на страна и на българските жители - по тази причина тези партии би трябвало да създадем болшинството. Затова към тях  се обръщаме. Защото отговорността на тези партии е по-голяма в сравнение с всички останали.

 

За да можем да използваме всички принадлежности от нашето участие, от избора, който всички дружно направихме преди повече от 15  години. Това е нашата стратегия!

 

От там нататък това болшинство излъчва кабинет с ясна антикризисна стратегия с небосвод година- две  при ясна цел: преодоляване на инфлацията, стабилизиране на приходите, бюджета и пенсиите, обезпечаване на  добра  бизнес среда с цел да може бизнесът да развива вложения и работни места. В такава обстановка и енергийната рецесия име решение.

 

Искам да подчертая - решение има на всеки проблем,  само че нито един проблем не може да бъде решен с разграничителни линии и кавги, с нагнетяване на отричане в обществото.

 

И Движение за права и свободи това го приказва не през днешния ден, не през вчерашния ден, а  винаги. Това е било веруюто на Движение за права и свободи - разговор, единение, заедност!

Да,  имаме разлики и ще продължим да имаме разлияя, само че това не  бива да пречи да закопаваме страната  и българските  жители, въз основата на разликите.

Това е нашата стратегия, това е нашият зов.

 

И защото от тук започваме нашата предизборна акция - дано бъде ясно на вас и на тези, до които ще стигнат тези послания, че ние имаме прецизен и явен модел по какъв начин да бъдат решени проблемите.

 

Обръщам се към всички партии - без Движение за права и свободи не можете да извършите нито устойчиво държавно управление, нито да осигурите стабилността на страната, на българските жители, на българските общини и на децата ни.

Само номер 1 - това е знак за успеха!

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР